loading

Pravilne nutritivne navike i na radnom mestu

Završili ste školu, našli posao u struci, dobar kolektiv. Ali… Svakim danom se sve više osećate umorno, bez životne energije, nemate pažnju, kreativnost blokirana, počinjete da budete nervozni. Noću se budite, ujutro ustajete umorni, nenaspavani, nadimate se, stolica je postala neuredna, počinjete da se gojite ili mršavite…

Potrebno je osvestiti kakve su navike u ishrani, da li se krećete, da li spavate dovoljno, i da li radite nešto na dnevnom nivou da smanjite stres. Ukoliko ne ispoštujete svoj organizam po pitanju potreba, on pokreće mehanizme samozaštite. To se onda vidi kao gore nabrojana problematika.

Ukoliko ste zaposleni, a ne znate kako da uskladite zgusnute radne obaveze sa svojim nutritivnim navikama, navikama u svakodnevnom kretanju, pravilnom spavanju i kontroli stresa, mi vam možemo pomoći.

Na individualnom savetovanju setom pitanja osvešćujemo koje su navike nepravilne i koje su mogle dovesti do simptoma,.

Nakon toga procenimo stepen uhranjenosti.

Na osnovu identifikovanih nepravilnih navika, karakteristika radnog mesta i obaveza zaposlene osobe na dnevnom nivou, pravimo individualan Plan promene navika, sa konkretnim predlozima za obroke i rasporedom aktivnosti.

Dobićete informacije: