loading

Insulinska rezistencija je metabolički poremećaj, koji svakim danom postaje sve veći zdravstveni problem. Javlja se kako kod žena, tako i kod muškaraca a isto tako sve više i kod dece.

To je stanje koje može dovesti do nastanka brojnih oboljenja savremenog čoveka, od šećerne bolesti, gojaznosti, preko kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih oboljenja, do sindroma policističnih jajnika kod žena i problema sa začećem kod oba pola. Ovo stanje se povezuje i sa masnom jetrom, povišenim krvnim pritiskom, povišenim vrednostima holesterola, poremećajima funkcionisanja štitne žlezde, povećanjem masne mase i gubitkom mišićne mase organizma.

Prvi korak u rešenju ovog zdravstvenog izazova je uvek promena životnih navika. Pravilna ishrana, svakodnevna umerena fizička aktivnost, kontrola sna i redovan san, osnova su nemedikamentozne terapije.

Ukoliko promena životnih navika ne da rezultat, savetuje se konsultacija endokrinologa radi uvođenja medikamentozne terapije.

Ukoliko je osoba gojazna, tada se primenjuje medicinska nutritivna terapija, koja treba da smanji masnu masu tela, čime se povećava osetljivost ćelija na insulin.

Kreirali smo Program dijetoterapije kod problema insulinske rezistencije koji ima za cilj balansiranje insulina i povećanje osetljivosti ćelija na insulin.

Program obuhvata

Namenjen je damama koje