loading

Gojaznost je bolest savremenog doba, koja se svrstava u grupu takozvanih hroničnih nezaraznih bolesti. Prekomerna uhranjenost i gojaznost se definišu kao prekomerno ili abnormalno uvećenje količine masnog tkiva u organizmu, koje ima negativan uticaj na zdravstveni status osobe i dovodi do niza komplikacija.

U Srbiji je više od polovine odraslog stanovništva Srbije (54%) ima problem prekomerne uhranjenosti (predgojaznost i gojaznost), pri čemu je 36,7 % odraslih predgojazno, dok je 17,3% gojazno. Ovi podaci su ogroman alarm kako za sistem javnog zdravlja naše države tako i za svakog pojedinca ponaosob.

Gojaznost je najčešće primarna, hiperalimentaciona, odnosno posledica preteranog unošenja hrane visoke energetske vrednosti uz malu fizičku potrošnju. Zbog toga je prvi korak u lečenju ovog oboljenja identifikovanje životnih navika osobe, pre svega navika u ishrani, fizičkoj aktivnosti, spavanju i kontroli stresa.

Nakon toga se preporučuje korekcija nepravilnih navika u skladu sa životnim stilom osobe. Problem gojaznosti se rešava trajnom promenom životnog stila osobe.

Kreirali smo Program dijetoterapije kod prekomerne telesne mase. Pravi se individualan Plan menjanja životnih navike osobe. Uz redovne kontrole na mesečnom nivou i našu podršku, pacijent prolazi kroz proces mršavljenja i trajno rešavanje problema viška kilograma.

Program obuhvata

Namenjen je